Bel voor een afspraak phone-icon 06-23662101
Kind

Halotherapie is een 100% natuurlijke en een medicijnvrije behandelmethode en is daarom al geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Kinderen reageren snel op natuurlijke behandelwijzen en daarom is het aan te bevelen om kinderen met ademhalings- en huidproblemen Halotherapie te laten ervaren.

Onderzoek heeft aangetoond dat bij gemiddeld 90% van de kinderen al na slechts enkele sessies substantiële verbeteringen waarneembaar zijn. Op langere termijn is nog een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan in veel gevallen de medicatie (in overleg met de arts) worden afgebouwd met soms meer dan 25%.

Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De belangrijkste redenen hiervan zijn:

  • Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.
  • Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling 'naar buiten te werken'.
  • Kinderen zijn nog klein en verkeren daardoor op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan ouderen. Bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op de (lage) hoogte van de uitlaat van auto's en de lucht daar minder gevoelig is voor de wind.
  • Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling 'naar binnen halen'.

Voor meer specifieke informatie per aandoening kijk hier:Bookmark and Share

© 2023 ZoutkamerZuidlaren.nl | All rights reserved |